Fundacja Dbam o Zdrowie: Aukcje/Koncerty chartytatywne

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćAukcje/Koncerty chartytatywne

Licytacja prac oraz zbiórka publiczna podczas V Forum Aptekarzy

Dzięki uprzejmości Firmy Dbam o Zdrowie nasza Fundacja mogła zaprezentować się podczas V Forum Aptek Dbam o Zdrowie jakie odbyło się w dniu 11 listopada 2008 r. w Warszawie.

Fundacja zorganizowała swoje stoisko  podczas towarzyszących Forum  Targów  w Pałacu Kultury i Nauki.
Była to okazja do zaprezentowana naszej Fundacji szerokiemu gronu osób. Prócz Aptek w Forum oraz w Targach uczestniczyli przedstawiciele firm farm.  oraz inni zaproszeni goście i prelegenci.

Stoisko nasze było żywe i kolorowe, a to dzięki licytowanym na nim obrazkom  dzieci i pracom artystów plastyków.

Przychód z tej akcji przeznaczony został  głównie dla dzieci, którym fundacja pomaga. Są to zarówno nasi podopieczni jak i dzieci z Miejskiego Przedszkola Integracyjnego z Oddziałami Specjalnymi w Zgierzu Nr 3, oraz chore dzieci których rodzice zwrócili się o pomoc do Fundacji.
Pomoc trafi do 19 osób.

Licytowane były prace przekazane głównie przez łodzkich artystów plastyków, na których zawsze możemy liczyć. Kilka prac w tym min. obraz (gwasz) Iwana Kulika przekazanych  zostało na licytacje przez prywatnych kolekcjonerów. Jedna  z prac (grafike pani Tatiany Górskiej-Nowak) dzięki naszej licytacji trafi,  aż do dalekiej Kanady boweim wylicytował ja prof. Wiktor Askanas  - jeden z wykładowców tegorocznego forum.

Równoczesnie z licytacją prac artystów plastyków prowadzona była licytacja prac dzieci z Miejskiego Przedszkola nr 3 w Zgierzu, które podczas zajęć wykonały przepiękne prace. Prace tak urzekły pana mgr Andrzeja Baranowskiego właściciela apteki z Łodzi, że zakupił ich aż 5. Kwoty z licytacji prac dzieci trafią do autora.

Po raz pierwszy podczas Targów  przeprowadziliśmy zbiórkę publiczną i sprzedaż cegiełek (druk cegiełek zasponsorowała nam Drukarnia Lamar z Piotrkowa Tryb.)

Wszystkim sponsorom, darczyńcą oraz licytującym i biorącym udział w zbiórce publicznej serdecznie dziękujemy w iminiu naszych podopiecznych.