Fundacja Dbam o Zdrowie: Komu pomogliśmy?

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćKomu pomogliśmy?

7. Hospicjum Onkologiczne Fundacji "Pro Salute"

42-500 Będzin, ul. Sączewskiego 27
www.prosalute.home.pl
Hospicjum Onkologiczne Fundacji „Pro Salute” działa od 1997r. w ramach Zakładu Opieki Zdrowotnej jako Zespół Opieki Domowej oraz Poradnia Opieki Paliatywnej. Udziela specjalistycznej pomocy medycznej osobom z problemami zdrowotnymi w zaawansowanym okresie chorób nowotworowych. Zakres świadczonych przez hospicjum usług obejmuje porady ambulatoryjne, opiekę i leczenie chorych przebywających w domu, leczenie
obrzęków limfatycznych, a także wsparcie udzielane pacjentowi oraz członkom jego najbliższej rodziny w rozwiązywaniu problemów wynikających ze stanu zdrowia.
Hospicjum Onkologiczne udziela pomocy osobom chorym z terenu województwa śląskiego, a szczególnie z Będzina, Dąbrowy Górniczej Czeladzi, Sosnowca, Siemianowic Śląskich, Katowic oraz gmin: Bobrowniki, Psary, Mierzęcice.