Fundacja Dbam o Zdrowie: kampania 2009 - "Tylko nie każ mi wybier

Jesteś tutaj:   Strona Główna1%kampania 2009 - "Tylko nie każ mi wybier

Kreacja kampanii Fundacji Dbam o Zdrowie laureatem Konkursu Newsweek Polska "100 % z 1%"

Konkurs Newsweeka "100 % z 1%" został rozstrzygnięty. Kreacja 1 procentowa naszej Fundacji została laureatem w dwóch kategoriach.

W marcu br Newsweek Polska już po raz drugi zorganizował konkurs "100 % z 1%" na najlepszą kampanię 1 procentową. Konkurs skierowany był do wszystkich organizacji posiadających statut Organizacji Pożytku Publicznego.

W tym roku do 7 kategorii konkursowych zgłosiło się, aż 235 organizacji. W pierwszym etapie jury składające się z przedstawicieli mediów, rządu i dyrektorów kreatywnych znanych agencji reklamowych wytypowało do drugiego etapu po 5 organizacji w każdej kategorii. Fundacja Dbam o Zdrowie została nominowana w 4 kategoriach. W drugim ostatnim etapie zwycięzców w tych kategoriach wybierali Internauci, a więc i Państwo. Głosowanie trwało od 6 do 26 kwietna. w dniu Uroczyste ogłoszenie wyników odbylo się 25 maja w Warszawie.
Kreacja Fundacji Dbam o Zdrowie została zwyciężcą w 2 kategoriach.                                                                                                                W kategorii - Plakat ogólnopolski -  nagrodę ufundowała firma Clear Channel i jest nią kwota 10 tys. zł do wykorzystania na nośnikach firmy Clear Channel w okresie od 1 stycznia do  30 kwietna 2010 r.

W kategorii - Prasa lokalna -  nagrodą ufundowaną przez  Dziennik Polska  jest czek o wartości 10 tys.   zł   na  kampanię  w Dzienniku do wykorzystania od stycznia do 30 kwietnia 2010 r.

W głosowaniu wzięło udział ok. 20 000 internatów. Tym z Państwa, którzy oddali głosy na kreacje naszej Fundacji serdecznie dziękujemy.

Jury w składzie:                                                                                                                                                                                                   Radosław Mleczko - Podsekretarz stanu w Ministerstwie Pracy i Polityki Społecznej
Krzysztof Stanowski - Podsekretarz Stanu w Ministerstwie Edukacji Narodowej
Mirosław Bujko - Kierownik Zakładu Komunikacji Społecznej w Wyższej Szkole Komunikowania i Mediów im. Jerzego Giedroycia w Warszawie, Wydawnictwo WAB,konsultant JWT.
Paweł Łukasiak - Akademia Rozwoju Filantropii w Polsce
Igor Kaleński - Prezes Zarządu Grupy Saatchi & Saatchi
Norbert Wawro - Dyr. Kreatywny S4
Przemysław Bogdanowicz - Dyr. Kreatywny BBDO
Marta Czartoryska - Dyrektor Działu Marketingu i Komunikacji Onet.pl
Kalina Janicka - Prezes Clear Channel Poland Sp. z o.o.
Błażej Gałkiewicz - Dyrektor ds. Radia OPEN FM
Michał Kobosko - Redaktor naczelny Newsweek Polska