Fundacja Dbam o Zdrowie: Aukcje/Koncerty chartytatywne

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćAukcje/Koncerty chartytatywne

Fundacja „Dbam o Zdrowie” na rzecz Podkarpackiego Hospicjum dla Dzieci

W ramch Dni Muzyki Kameralnej 48 Muzycznego Festiwalu w Łańcucie odbyła się akcja charytatywna na rzecz Podkarpackiego Hospicjum dla Dzieci.

29 maja 2009 r. odbył się koncert Grupy MoCarta w Muzeum-Zamku w Łańcucie. Jednym z inicjatorów tego wydarzenia była Fundacja „Dbam o zdrowie”, która na początku roku w ramach akcji „Podaruj zdrowie” dofinansowała zakup leków dla ponad 3200 mieszkańców Podkarpacia. Teraz cały dochód koncertu Fundacja przekazała na rzecz Podkarpackiego Hospicjum dla Dzieci w Rzeszowie.

By uczestniczyć w tym specjalnym koncercie i pomóc potrzebującym dzieciom wystarczyło jedynie kupić bilet-cegiełkę o wartości 30 zł.  Dzięki melomanom  uczestniczącym w koncercie a byli to głównie farmaceuci udało się uzbierać 6 tys. zł  i taka kwota trafiła do Hospicjum.

Organizatorem koncertu była Firma Aptekarz należąca do Grupy PGF S.A. Patronat medialny nad koncertem objęły Nowiny.

Koncert tak jak co roku poprowadził zaprzyjaźniony z muzykami z Grupy MoCarta Artur Andrus, który również zabawiał publiczność pełnymi humoru opowieściami.