Fundacja Dbam o Zdrowie: Komu pomogliśmy?

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćKomu pomogliśmy?

10. Fundusz Pomocy Dzieciom i Młodzieży im. im. Matki Bożej z La Salette

34-500 Zakopane, ul. Tuwima 5
www.saletyni.pl
Celem Funduszu jest prowadzenie działalności pożytku publicznego w zakresie niesienia pomocy dzieciom i młodzieży, znajdującej się w trudnej sytuacji życiowej. Fundusz realizuje cele poprzez: wspieranie i organizowanie różnych form wypoczynku i formacji chrześcijańskiej, zakładanie, prowadzenie i dofinansowanie różnego typu ośrodków opiekuńczo-wychowawczych, klubów młodzieżowych, świetlic i innych inicjatyw charytatywno-wychowawczych w środowisku dzieci i młodzieży, przyznawanie stypendiów i zapomóg w wysokości uzależnionej od stopnia zamożności obdarowanych oraz możliwości finansowych funduszu, organizowanie różnych form pomocy bezpośredniej, np.: dożywianie, dary rzeczowe, partycypacja w kosztach leczenia itp.