Fundacja Dbam o Zdrowie: kampania 2010 - "Wybory 2010"

Jesteś tutaj:   Strona Główna1%kampania 2010 - "Wybory 2010"

Konkurs Fotograficzny - "Recepta nie wystarczy"

Fundacja Dbam o Zdrowie w ramach prowadzonej kampanii społecznej i kampanii 1% zorganziowała konkurs fotograficzny "Recepta nie wystarczy", którego celem było uwrażliwienie społeczeństwa na problem niewykupywania leków przez Polaków z powodu braku środków finansowych.

Konkurs skierowany był do wszystkich, którzy chcieli zmierzyć się z tym trudnym zadaniem a jednoczesnie w dość nietypowy sposób wyrazić swoje empcje i postrzeganie tego jakże powaznego problemu. Prace można było nadsyłać od 16 marca do końca kwietnia. Najlepsze prace wybrali internauci, którzy głosowali na ich zdaniem najlepsze prace od 1-16 maja. Do konkursu zgłoszono 158 prac. Uczstniczyli w nim zarówno profesjonaliści jak i amatorzy. Prace napłynęły z całej Polski. Każda z prac bardzo trafnie pokazywała co można zrobić z recpetą gdy nas nie stać na jej wykupienie. Staje si ona wówczas tylko kawałkiem papieru, z którego można zrobić np. origami, zakładkę do książki a także notatnik. To tylko niektóre przykłady kreatywności autorów konkursu. Poniżej zameiszczamy nagrodzone prace"

Aldona Nawrot  - I miejsce

Artur Sadowy - II miejsce