Fundacja Dbam o Zdrowie: Inne działania

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćInne działania

Pomoc Domom Samotnych Matek

4 maja 2010 r. na spotkaniu w Pracowni Badań i Innowacji Społecznych Stocznia została przekazana pomoc dla Domów Samotnych Matek z terenu całej Polski. Fundacja wspólnie ze Stoczną w 2009 r. zaczęła projekt mający na celu pomoc samotnym matkom, które są pod opeką DSM. Ze strony Stoczni akcję wspierał Kuba Wygnański.

Wszystkie Domy Samotnych Matek, które wypłełniły ankietę i wyraziły chęć udziału w projekcie optrzymały pomoc na zakup leków dla swoich podopiecznych do końca roku. na spotkaniu została przekazane karty na zakup leków na pierwsze pół roku. Drugą transzę otrzymają w październku br.