Fundacja Dbam o Zdrowie: Komu pomogliśmy?

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćKomu pomogliśmy?

13. Fundacja Niepełnosprawnych Sanus

14-100 Ostróda, ul. Konstytucji 13b
www.sanus1.free.ngo.pl
Główne działania Fundacji skupiają się na niesieniu pomocy dzieciom i młodzieży niepełnosprawnej, tworzeniu ośrodków rekreacji, wypoczynku i rehabilitacji pozamedycznej,
swoje cele Fundacja realizuje m.in. poprzez utworzenie ośrodka z przystosowaniem na turnusy szkoleniowo-rekreacyjne dla osób niepełnosprawnych, organizowanie i prowadzenie różnych form działalności integracyjnej, wymianę doświadczeń w zakresie organizacji życia w środowisku, prowadzenie działalności oświatowo-kulturalnej, tworzenie warunków do odpoczynku, prowadzenie turnusów szkoleniowo-rekreacyjnych w ramach integracji środowiska, tworzenie i rozwijanie działalności wydawniczej i poligraficznej.