Fundacja Dbam o Zdrowie: Inne działania

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćInne działania

Wspólna akcja z firmą Nutricia

Fundacja przekazała karty rabatowe na zakup preparatów Nutridrink swoim podopiecznym.

W ramach nawiązanej współpracy z firmą epruf a za jej pośrednictwem z firmą Nutricia Advanced Medical Nutrition Fundacja mogła przekazać swoim podopiecznym  kolejną pomoc. Osobom ciężko chorym zwłaszcza cierpiącym na choroby nowotworowe przekazane zostały karty rabatowe na Nutridrinki. Preparaty te zalecane są przez lekarzy w chorobie nowotworowej oraz w sytuacji wyniszczenia organizmu . Nutridrinki zawierają bowiem  duże wartości odżywcze i wzmacniające. Pomagają osobom odzyskać apetyt, wzmacniją i regenerują wyniszczony chorobą organizm.

Nutridrink jest opartym na kazeinie (białko mleka), pełnowartościowym, gotowym do spożycia, nie zawierającym błonnika, sterylnym preparatem w płynie, pakowanym w 200 ml kartoniki. Jest odpowiedni do leczenia żywieniowego pacjentów z funkcjonującym lub częściowo funkcjonującym przewodem pokarmowym. Opracowany został jako pełnowartościowy preparat odżywczy do picia lub jako urozmaicenie posiłków. Może być jedynym źródłem pożywienia. Zgodnie z Dyrektywą Komisji 1999/21/EC (Food For Special Medical Purposes) jest to produkt przeznaczony do leczenia dietetycznego niedożywienia, spowodowanego chorobą.