Fundacja Dbam o Zdrowie: Akcja Podaruj Zdrowie

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćAkcja Podaruj Zdrowie

Akcja Podaruj Zdrowie w Dębicy

W dniach 7-11 czerwiec 2010 r. Fundacja Dbam o Zdrowie po raz drugi przeprowadziła w Dębicy społeczno-pomocową akcję "Podaruj Zdrowie". Dzieki niej wszyscy dębiczanie znajdujący się w trudnej sytuacji życiowej i materialnej mogli ubiegać się o dofinansowanie do zakupu leków. Na dzień dzisiejszy wpłynęło 1500 wniosków o pomoc.

Poprzednia edycja akcji miała miejsce w październiku 2008 r. i sptkała się z ogromnym zainteresowaniem ze strony mieszkańców. Wówczas z pomocy Fundacji skorzystało 2482 dębiczan.

O pomoc w zakupie leków mogły starać się osoby, których miesięczny dochód brutto nie przekracza 1 tys.  zł, a także osoby obardczone koniecznością finansowania terapii lub stałego przyjmowania leków.

Warunkiem uzyskania wparcia było wypełnienie przez osobę uprawnioną (lub jej pełnomocnika) odpowiedniego wniosku. Formularze te można było złozyć w Tymczasowym Biurze Fundacji mieszczącym się w siedzibie Stowarzyszenia Ziemi Dębickiej przy ul.Rynek 32 w Dębicy w dniach 7-11 czerwca w godz. 8-16. Wśród przychodzących do boura osób było dużo mieszkańców miasta, którzy starali się o przyznanie ponownej pomocy na zakup leków.