Fundacja Dbam o Zdrowie: Akcja Podaruj Zdrowie

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćAkcja Podaruj Zdrowie

Akcja Podaruj Zdrowie na Pomorzu

W piątek 23 października 2009 r.  zakończyła  się akcja „Podaruj Zdrowie” organizowana przez Fundację na Pomorzu.   W  pięciu Tymczasowych Biurach Fundacji zlokalizowanych na terenie trzech miast: Gdańska, Gdyni oraz Starogardu Gdańskiego osoby starające się o pomoc mogły składać wnioski o dofinansowanie na zakupu leków.

Pomoc została  przekazana w postaci kart „Podaruj Zdrowie”, które realizować można w aptekach na zakup leków oraz innych środków medycznych, niezbędnych do kontynuowania terapii.

Pracownicy Fundacji oraz osoby wpierające akcję serdecznie dziękują Darczyńcom :  Polskiej Grupie Farmaceutycznej S.A. oraz Zakładom Farmaceutycznym POLPHARMA S.A. Podziękowania składamy także lokalnym mediom i prasie za pomoc w przekazywaniu inflacji na temat akcji.

Szczególne podziękowania składamy Zakładom Farmaceutycznym POLPHARMA S.A., które użyczyły  Fundacji lokalu na Tymczasowe Biuro Fundacji oraz wspierały nas organizacyjnie podczas akcji w Starogardzie Gdański.