Fundacja Dbam o Zdrowie: Aukcje/Koncerty chartytatywne

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćAukcje/Koncerty chartytatywne

Kolacja charytatywna z Nataszą Caban na rzecz Domu Samotnej Matki w Łodzi.

Podczas kolacji charytatywnej zorganizowanej 29 listopada ponad 14 tys. zł trafiło do Domu Samotnej Matki w Łodzi.

29 listopada 2010 r. w restauracji de Brasil w Łodzi Polska Grupa Farmaceutyczna oraz Fundacja Dbam o Zdrowie zorganizowały kolację charytatywną, której celem było zebranie pieniędzy na rzecz Domu Samotnej Matki im.Stanisławy Leszczyńskiej w Łodzi.

Zaproszenie na kolację przyjęli przedstawiciele władz miasta, lokalnych mediów, a także instytucje i firmy na co dzień współpracujące z Polską Grupą Farmaceutyczną. Mimo, że atak zimy wielu gościom uniemożliwił dotarcie na kolację, udało się zebrać ponad 14 tys. zł. Cała kwota przekazana została w formie symbolicznego czeku na ręce p. Anny Krawczyk – wieloletniego pracownika placówki, następnie czek trafił do rąk dyrektor ośrodka  siostry Magdaleny Krawczyk.

Myślą przewodnią spotkania było spełnianie marzeń, o czym opowiedział gość honorowy kolacji -  Natasza Caban, kobieta, która samotnie opłynęła świat.

Wyprawa, która była spełnieniem największego marzenia Nataszy doszła do skutku dzięki wytrwałości w dążeniu do celu, ale również pomocy bezinteresownych osób. Pozwoliło jej to  zrozumieć, jak ważne w życiu jest pomaganie innym. Bez wahania wsparła więc realizowany przez Polską Grupę Farmaceutyczną i Fundację Dbam o Zdrowie projekt, pozwalający na spełnienie choćby maleńkiego marzenia podopiecznych Domu Samotnej Matki w Łodzi. Kolacja wypadła akurat w dniu kiedy zima zawitała do Polski na całego i całkowicie sparaliżowała komunikację. Mimo śnieżycy pani Natasza przyjechała do Łodzi żeby opowiedzieć o swojej wielkiej podróży uczestnikom kolacji. W Domu Samotnej Matki w Łodzi przebywa 30 kobiet i 32 dzieci. Pani Ania opowiedziała zebranym gościom o trudnej sytuacji i warunkach panujących w ośrodku, do którego trafiają kobiety borykające się  ze swoimi życiowymi dramatami. Polska Grupa Farmaceutyczna jako firma odpowiedzialna społecznie nie mogła pozostać  obojętna wobec problemów otaczającej nas rzeczywistości stąd zainicjowała taką formę wsparcia. Wsparcie dla podopiecznych Domu Samotnej Matki im. Stanisławy Leszczyńskiej w Łodzi to kolejna taka pomoc przekazana przez Fundację Dbam o Zdrowie w ostatnim czasie. Blisko 190 000 tys. zł 16 listopada 2010 r. Fundacja przekazała 15 takim Domom z terenu całej Polski. Pozwoliło to na sfinansowanie rocznego zakupu leków  i  artykułów medycznych.