Fundacja Dbam o Zdrowie: Kampania 2011 - Zostań lekiem na całe zł

Jesteś tutaj:   Strona Główna1%Kampania 2011 - Zostań lekiem na całe zł

Akcja "Gruby portfel na chude lata"

W marcu Fundacja Dbam o Zdrowie zorganizowała w Łodzi niecodzienny event o przewrotnym tytule "Gruby portfel na chude lata", który był elementem prowadzonej od stycznia kampanii 1%. Event ten miał dowieść, że gruby portfel niekoniecznie oznacza dobrobyt. W ramach akcji wolontariusze Fundacji w dniu 2 i 3 marca zorganizowali w centrum Łodzi na Pl.Wolności krótką konferencję prasową a następnie przeszli ul.Piotrkowską i w różnych punktach zgubili kilkadziesiąt portfeli wypełnionych po brzegi niezrealizowanymi receptami. Była w nich również zamieszczona informacja o problemie oraz prośba emerytowanej 77 nauczycielki, Anny Kowalskiej o przekazanie 1% podatku.  Uczciwi znalazcy oddawali portfele do Muzeum Faramcji przy Pl.Wolności gdzie czekał na nich drobny upominek. Wolontariusze rozdawali  przechodniom ulotki i karty I.C.E.