Fundacja Dbam o Zdrowie: Inne działania

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćInne działania

Malowane Nadzieją 2011

Jak co roku przed Świętami Wielkanocnymi Stowarzyszenie Niepełnosprawnych Archidiecezji Łódzkiej zorganizowało licytację strusich jajek "Malowane Nadzieją 2011". Pod młotek poszły strusie jaja ozdobione przez najwybitniejszych polskich artystów m.in. Magdalenę Abakanowicz, Andrzeja Mleczko, Danute Muszyńską. Do akcji przyłączyli się profesorowie i studenci ASP w Łodzi. Atrakcją była też pisanka ozdobiona przez Claudię Cardinale, która gościła w tym roku w Łodzi.

Tegoroczna akcja była rekordową, uzbierano największą kwotę w całej kilkunastoletniej historii akcji. Uzbierane środki przeznaczone będą na wakacyjny wyjazd niepełnosprawnych dzieci i młodzieży. Fundacja również dołączyła się do akcji pomocy przekazując karty na zakup niezbędnych leków koniecznych podczas takich letnich wyjazdów.  Wieczór uświetniła swoim występem Anna Cymmerman solistka Teatru Wielkiego w Łodzi będąca od wielu lat przyjacielem naszej Fundacji .