Fundacja Dbam o Zdrowie: Nasi podopieczni

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćNasi podopieczni

Adrian Krupiński

Adrian od listopada 2011 r. cierpi na cukrzycę typu I. Choroba przyszła niespodziewania  gdyż do tego czasu chłopiec był zdrowym, radosnym nastolatkiem lubiącym sport i zabawy z kolegami. Poziom cukru chłopca nie jest jeszcze ustabilizowany. Skoki poziomu cukru powodują częste bóle głowy i brzucha. Coraz trudniej chłopcu jest się skoncentrować na lekcjach. Jednocześnie aby mierzyć poziom cukru musi wychodzić z lekcji do gabinetu pielęgniarki. Chłopiec musi przestrzegać ściśle określonej diety. Leki oraz art. spożywcze dla diabetyków są bardzo drogie. Pomóżmy rodzinie chłopca aby mógł on prawidłowo stosować leczenie.

Każdy może pomóc Adrianowi przekazując na Jego rzecz 1% podatku z dopiskiem w celu szczegółowym dla: Adriana Krupińskiego.

Można również przekazać zgromadzone przez siebie plusy w Programie Opieki Farmaceutycznej za pośrednictwem strony www.doz.pl

Załóż zbiórkę!