Fundacja Dbam o Zdrowie: Biegnij po zdrowie

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćBiegnij po zdrowie

Łódź Maraton Dbam o Zdrowie 2012

Za nami już drugi Łódź Maraton Dbam o Zdrowie. Podczas tegorocznej imprezy grupa Spartanie Dzieciom biegła dla podopiecznej naszej Fundacji, 15-letniej Magdy Nowak z Konstantynowa Łódzkiego. Dodatkowo prowadzona była zbiórka publiczna do puszek, którą prowadzili Wolontariusze Fundacji. Ostatnie kilkaset metrów Madzia biegła razem z maratończykami i razem z nimi wbiegła na metę.

Kolejny maratończyk Sławek Narel biegł dla 5 letniego Mateusza, który jest dzieckiem autystycznym. Za zebrane środki został zakupiony dla chłopca sprzęt sensoryczny potrzebny do dalszej rehabilitacji (ścieżka sensoryczna oraz piłka z kolcami).

Zdjęcia udostępniamy dzięki uprzejmości portalu biegampolodzi.pl Dziękujemy!

A tutaj Magda odbiera aparat słuchowy: