Fundacja Dbam o Zdrowie: Inne działania

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćInne działania

Aparat dla Madzi

Madzia ma już aparat słuchowy

Madzia wraz z mamą odebrały aparat słuchowy, na który zbierała podczas Łódź Maratonu Dbam o Zdrowie grupa Spartan oraz nasza Fundacja podczas zbiórki publicznej. Uzbierana kwota to 3400,00 zł. Madzia dostała dofinansowanie na aparat z PEFRON i NFZ brakowało jednak wkładu własnego w wys. 3200,00 zł. Dzięki maratończykom udało się uzbierać na aparat. Po przymiarkach i ustawieniu aparatu Madzia może już go nosić. Jest on na tyle mały, że prawie niewidoczny. Teraz tylko Madzia musi się przyzwyczaić do nowych bardziej wyraźnych dzwięków.

Jeszcze raz dziękujemy wszystkim za wsparcie akcji.