Fundacja Dbam o Zdrowie: Nasi podopieczni

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćNasi podopieczni

Klaudia Dysterheft

Klaudia najbardziej uwielbia piłkę nożną i koszykówkę ale  każdy rodzaj ruchu jest dla niej odpowiedni, byleby nie siedzieć w domu. O Jej temperamencie i radości życia najlepiej świadczą przesłane nam zdjęcia. Widać na nich, że Klaudia to żywe srebro i złoto w jednym.

Dla tak aktywnego dziecka cukrzyca typu I to przeszkoda w rożnego typu aktywnościach. Dla rodziny szok. Do tej pory Klaudia była zdrowym dzieckiem i nic nie wskazywało na to, że kiedykolwiek może ją dotknąć taka choroba.

Z cukrzycą można żyć ale niestety bardzo utrudnia życia zwłaszcza dzieciom, które muszą się przyzwyczaić do nowej sytuacji. Nauczyć się wstrzykiwać insulinę, itp. Jeszcze nie wiadomo czy od razu będzie mogła mieć pompę insulinową. Jeżeli tak natychmiast podejmiemy kroki aby tę pompę dla Klaudii zdobyć.

Klaudia jak mówi Jej mama w szkole uczy się bardzo dobrze, ale jak sama twierdzi, liczy każdy dzień do kolejnych wakacji i tym chyba nie odbiega od swoich rówieśników. Jej ulubione zwierzę to świnka morska zwana przez domowników po prostu "świnią". Ogólnie rzecz ujmując Klaudia to mała "spryciula" ale w pozytywnym znaczeniu tego słowa, chociaż niestety rozpieszczona przez starszą siostrę i przez mamę oczywiście. Lubi słuchać różne rodzaje muzyki, ostatnio w szczególności dżemu, lubi hip hop jak Jej starsza siostra. Czasem mama nazywa Klaudię "kotem chodzącym własnymi drogami".

Każdy może pomóc Klaudi przekazując dla niej swoje plusy w Programie Opieki Farmaceutycznej czy dokonując wpłat bezpośredenio na konto Fundacji z dopiskiem "Dla Klaudii Dysterheft".

Zachęcamy również co roku do przekazania swojego 1% podatku w okresie rozliczeniowym..

Załóż zbiórkę!