Fundacja Dbam o Zdrowie: Biegnij po zdrowie

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćBiegnij po zdrowie

Łódź Maraton Dbam o Zdrowie 2013

Tegoroczny maraton był dla nas wyjatkowy pod wieloma względami. To wspaniała inicjatywa współpracy organizacji, a także aspektu charytatywnego. Zapraszamy do naszej fotorelacji!

Już pod koniec 2012 roku zaprosiliśmy do współpracy przy tworzeniu charytatywnego aspektu maratonu 4 wspaniałe organizacje - Fundację Hospicyjną, Caritas Archidiecezji Łódzkiej, Fundację Udaru Mózgu oraz Fundację Synapsis. Każdy z zapisujących się na zawody biegaczy mógł wpłacić dowolną kwotę na wybrana przez siebie organizację. Dzięki tej inicjatywie udało się zebrac prawie 7 tys. zł!

Dwa dni przed Maratonem w Hali Atlas Arena odbyły się targi sportowe, na których to obecni byliśmy z naszym fundacyjnym stoiskiem.

Sobota 13 kwietnia to dzień Biegu Śniadaniowego. Wzięliśmy w nim udział wraz z naszymi Wolontariuszami i Przyjaciółmi Fundacji.

14 kwietnia dokładnie o godz. 9.00 wystartowaliśmy w biegu na 10 km, a niektórzy z nas także w pełnym Maratonie. Chociaż mieliśmy obawy czy uda nam się przebiec cała trasę, bieg zakończyliśmy ogromnym sukcesem! A oto nasza drużyna:

A to nasz dzielny punkt kibicowania. Dziękujemy kibicom za pomoc w organizacji i doping na trasie!