Fundacja Dbam o Zdrowie: Archiwum wiadomości

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćArchiwum wiadomości

Akcja "Korki w worki"

Nasza fundacja jak zawsze eko! Własnie rozpoczynamy akcję" Korki w worki" dedykowaną podopiecznym Łódzkiego Hospicjum dla Dzieci.

Pracowników łódzkich firm zachęcamy, by segregując codziennie śmieci zwrócili uwagę na plastykowe korki. Choć na pierwszy rzut oka niepotrzebne i małe, dzięki odrobinie dobrej woli mogą stać się dla kogoś czymś ważnym i oczekiwanym przez lata. Każda przekazana nam plastykowa zakrętka to krok bliżej do spełnienia marzeń nieuleczalnie chorych dzieci.

Co zbieramy?
Plastikowe zakrętki po wodach, sokach, napojach, mleku, szamponach, płynach, kawie, herbacie itd.

Jak to działa?
Firma recyklingowa, na mocy wzajemnej umowy,
przekaże pieniądze  do Hospicjum.
1 kg to ok. 300-500 sztuk  zakrętek (zależy to od ich masy)
1 worek 120l to ok. 13-15kg zakrętek
1 tona to ok. 65 worków
1 marzenie to 1-3,5 tony zakrętek

Żółte kosze znajdują się w Biurze Fundacji pok. 228 budynek A.

Wszystkich chętnych do udziału w akcji prosimy o kontakt na maila: gabriela_kwestarz-biczysko@fundacjadoz.pl