Fundacja Dbam o Zdrowie: Aukcje/Koncerty chartytatywne

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćAukcje/Koncerty chartytatywne

Aukcja Pisanek organizowana przez Katolickie Stowarzyszenie Niepełnosprawnych Archidiecezji Łódzkiej

Fundacja Dbam o Zdrowie wylicytowała kilka strusich pisanek oraz obrazów artystów plastyków wspomagając tym samycm Stowarzyszenie.

Raz w roku  stowarzyszenie organizuje tuż przed Świętami Wielkanocnymi aukcję pisanek wykonanych przez znanych polskich artystów. W tym roku aukcja odbyła się w tym roku 18 marca w Restauracji "Malinowa" Hotelu Grand. Wczesniej prace przeznaczone do licytacji można było obejrzeć w Galerii Festiwalowej na P.Wolności 5. Prócz pisanek na aukcji znalazły się również obrazy artystow plastyków.

Fundacja Dbam o Zdrowie od kilku lat wspiera Katolickie Stowarzyszenie  Niepełnosprawnych. Początkowo wspierała je Polska Grupa Farmaceutyczna S.A., a od sierpnia 2007 r. Fundacja Dbam o Zdrowie.

W tym roku Fundacja uczestniczyła w licytacji, na której  z wielką przyjemnością wylicytowała zarowno pisanki jak i obrazy.