Fundacja Dbam o Zdrowie: Nasi podopieczni

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćNasi podopieczni

Klaudia Jarczak

Klaudia od urodzenia  cierpi na porażenie mózgowe. Nie chodzi samodzielnie.  Klaudia i jej rodzina mają jednak nadzieję, że pewnego dnia wszystko się  zmieni i będzie mogła chociaż w pewnym stopinu  samodzielnie wykonać  wiele czynności.

Filipek Kołomański

Filipek urodził się 7 sierpnia 2007 r. Cierpi na przewlekłą niewydolność nerek. Ma tzw. "prune belly syndrome" co tłumaczy się jako "zespół śliwkowatego brzucha". Wada ta pojawia sie raz na 40 tys. urodeń. Objawia sie brakiem mięsni gładkich brzucha lub ich uśpieniem.

Mirosław Ćwikliński

Mirosław Ćwikliński urodził się 19 września 1967 roku. Los doświadczył pana Mirka boleśnie, jednak pomimo wielu cierpień, z którymi musiał zmagać się przez całe życie, nie opuszczał go godny pozazdroszczenia optymizm. W dużej mierze dzięki niemu znalazł cudowną żonę – Beatę. Mają dwoje dzieci – syna Marcina i córkę Agnieszkę. Nie opuścili go również przyjaciele, którzy do dnia dzisiejszego troszczą się o jego zdrowie…

Paulinka Prysak

Paulinka ma już 13 lat. Radzi sobie coraz lepiej. Potrafi już pokonać krótki dystans samodzielnie a jeszcze kilka lat temu chodziła na kolanach. Paulinka jest pogodną i radosną nastolatką.  Jest dobrą uczennicą. W szkole ma wiele koleżanek i kolegów ale niestety nie może się z nimi bawić we wszystkie gry i zabawy. Od urodzenia cierpi na dziecięce porażenie mózgowe.

mgr farm. Małgorzata Michalak

Pani mgr farm. Małgorzata Michalak ma 53 lata. Jest absolwentką Wydziału Farmacji Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, który ukończyła w 1978 roku.

<< | 1 | 2 | 3 |