Fundacja Dbam o Zdrowie: Inne działania

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćInne działania

Zbieramy na pompe insulinową dla Jakuba

Jakub ma cukrzycę typu I. Czeka na pompę insulinową, która znacznie ułatwi mu życie. Niestety jego zgłoszenie jest na 200 pozycji. Fundacja zbiera na portalu siepomaga na pompe dla  Jakuba.

Konferencja "Pogodna Jesień Życia"

Z myślą o osobach starszych 20 maja 2010 r.  Fundacja Dbam o Zdrowie przy współudziale Urzędu Miasta Łodzi zorganizowała konferencję poświęcona tematyce osób starszych.

Widzewski Festyn z okazji Dnia Dziecka

Fundacja Dbam o Zdrowie przy współpracy z firmą Genexo oraz Łódzkiej Akademii Chen Taiji Quan zorganizowała podczas Widzewskiego Festynu akcję "Zdrowie pod kontrolą. Cukrzyca choroba XXI wieku".

"Malowane Nadzieją" 2010 r.

Po raz kolejny Fundacja Dbam o Zdrowie wzięła udział w akcji pomocy podopiecznym ks. Piotra Kosmali. Na licytacji na rzecz Stowarzyszenia Niepłenosprawnym Archidiedezji Łódzkiej można było wylicytować strusie jaja oraz obrazy znanych artystów plastyków. Dochód z akcji przeznaczony był na wakacyjny wyjazd podopiecznych.

Konkurs plastyczny dla dzieci z Przedszkola Integracyjnego w Zgierzu

Zosia Wyrzykowska, lat 4

Święto Babci – obchodzone 21 stycznia –  pojawiło się w polskich kalendarzach ponad trzydzieści lat temu, w tym samym czasie powstała również tradycja obchodzenia „Dnia Dziadka” (22 stycznia).

Serce na Gwiazdkę 2009 r.

Jak co roku Fundacja Dbam o Zdrowie wsprała łódzki Caritas w organizacji akcji "Serce na Gwiazdkę". Rodzice dzieci z ponad 300 najbiedniejszych łódzkich rodzin otrzymały paczki świąteczne. Fundacja przekazała karty na zakup niezbędnych leków i witamin dla dzieci.

Pomoc dla Sióstr Józefitek z Lwowa

Do Fundacji z prośbą o wsparcie zwróciła się jedna z reporterek TVP Rzeszów pani Beata Wolańska, która  poruszona sytuacją Sióstr Józefitek z Lwowa poprosiła naszą Fundację   o pomoc.

Taki aptel nie mógł zostać bez odpowiedzi. Natychmiast zdecydowaliśmy  się pomóc  siostrom w ich trudnym dziele niesienia pomocy chorym i ubogim. Przekazaliśmy pomoc  na zakup niezbędnych leków i środków medycznych.

Siostry Józefitki działają na terenie Ukrainy od 1990 r. Opiekują się starszymi i chorymi ludzmi. Są jednocześnie pielęgniarkami i opiekunkami społecznymi.
Poniżej relacja jaka ukazała się w regionalnej TVP Rzeszów.

Fundacja Dbam o Zdrowie patronem aukcji "Malowane Nadzieją"

Od kilku już lat Polska Grupa Farmaceutyczna S.A.,  a obecnie w jej imieniu Fundacja Dbam o Zdrowie wspiera aukcję nietypowych pisanek bo wykonanych ze strusich jaj. W tym roku aukcja odbyła się 7 kwietnia, poprzedził ją wernisaż w Manufakturze 23 marca 2009 r.

PGF Bydgoszcz wspiera Fundację.

7 sierpień  2008 r. to ważna data dla bydgoskiej  spółki należącej do grupy PGF. W tym dniu nastąpiło uroczyste otwarcie nowych magazynów w Bydgoszczy. W programie było uroczyste otwarcie i zwiedzanie magazynów, a także mniej oficjalne spotkanie z klientami i innymi ważnymi osobistościami.  Spółka nie zapomniała też o naszej Fundacji.

Wspólna akcja Fundacji Dbam o Zdrowie i Caritas Archidiecezji Łódzkiej

Akcja pomocy najbardziej potrzebującym prowadzona wspólnie z Punktem Pomocy Charytatywnej przy łódzkim Caritas

Fundacja Dbam o Zdrowie pomagała przy organizacji koncertu jubileuszowego Fundacji Gajusz

Koncert Jubileuszowy z okacji 10 lecia istnienia Fundacji Gajusz

Zbieramy na wózek dla Henia

Pracownicy Polskiej Grupy Farmaceutycznej S.A. włączyli się do zainicjowanej przez Fundacje Dbam o Zdrowie zbiórki na zakup wózka inwalidzkiego dla naszego kolegi.

Wspieramy Fundację Gajusz

Od wielu lat  Polska Grupa Farmaceutyczna S.A. wspiera jedną z łódzkich fundacji pożytku publicznego Fundację Gajusz.

Licytujemy fanty na aukcji na rzecz Fundacji Gajusz

Fundacja Dbam o Zdrowie wzięła udział w zorganizowanym przez Polcomtel S.A. Łódź  wieczorze charytatywny na rzecz Fundacji Gajusz

<< | 1 | 2 |