Fundacja Dbam o Zdrowie: Archiwum wiadomości

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćArchiwum wiadomości

Siepomaga... samotnym mamom!

Do końca września potrwa założona na portalu siepomaga.pl nowa zbiórka na rzecz Fundacji Dbam o Zdrowie. Tym razem wszystkie zebrane środki przekażemy na pomoc Domom Samotnej Matki.

Oskar odebrał wymarzony rowerek

Biuletyn Fundacji Dbam o Zdrowie Nr 9

Jak zawsze polecamy Państwu lekturę nowego Biuletynu naszej Fundacji.

Fundacja na Forum Darczyńców

Biuletyn Fundacji Dbam o Zdrowie Nr 8

Jak zawsze polecamy Państwu lekturę nowego Biuletynu naszej Fundacji.

Biuletyn Fundacji Dbam o Zdrowie Nr 7

Serdecznie polecamy lekturę nowego kwietniowego Biuletynu naszej Fundacji.

Biuletyn Fundacji Dbam o Zdrowie Nr 6

Zachęcamy do lektury marcowego - Wielkanocnego biuletynu Fundacji Dbam o Zdrowie.

Drugi Konkurs Grantowy RAZEM MOŻEMY WIĘCEJ! rozstrzygnięty

75 organizacji otrzymało dofinansowanie w tegorocznej edycji Konkursu Grantowego. Wszystkie nadesłane wnioski spełniały wymagania merytoryczne i formalne. W zgłoszonych przez siebie projektach Organizacje miały za zadanie opisać działania, które likwiduja bariary w dostępie do leków w Polsce - przede wszystkim wskazać beneficjentów końcowych pomocy, sposób dotarcia do nich oraz opisać zakładane rezultaty podejmowanych działań. Członkowie Komisji konkursowej, która odbyła się 26 lutego 2013 r mieli trudny wybór. Dzięki zwiększeniu budżetu konkursu z 1 na 1,4 miliona złotych (wsparcie Fundatora oraz spółek z Grupy Kapitałowej) udało się dofinansować wszystkie projekty.

W środę 13 marca 2013 r.  o godz 11.00 w Łodzi przy ul. Pomorskiej 21 odbędzie się spotkanie wszystkich Lauretaów połączone z uroczystym podpisaniem umów o współpracy.

Wszystkim Laureatom gratulujemy!

Biuletyn Fundacji Dbam o Zdrowie Nr 5

Prezentujemy Państwu lutowy Biuletyn Fundacji.

Biuletyn Fundacji Dbam o Zdrowie Nr 4

Zachęcamy do lektury pierwszego w Nowym Roku Biuletynu Fundacji.

1% dla Pani Steni

Nasza podopieczna Pani Stenia opowiada o swoim leczeniu.

Zachęcamy do przekazania 1% podatku, który pomoże w zakupie leków takim osobom jak Pani Stanisława.

Ania pobiegnie dla Pani Steni w Łódź Maraton Dbam o Zdrowie.

Biegnij i pomagaj!

Zapraszamy wszystkich uczestników Maratonu i biegu na 10 km do biegu charytatywnego.

Zobaczcie ile osób już biegnie dla podopiecznych Fundacji!

Akcja Pay Roll

Miło nam poinformowac że w kilkunastu spółkach Pelion SA ruszyła akcja pay-roll, czyli dobrowolnego przekazania na resztówki swojej pensji na cele charytatywne. Akcję dedykujemi Podopiecznym Fundacji.

Drugi konkurs grantowy "Razem Możemy Więcej!" Milion złotych na leki

Fundacja Dbam o Zdrowie już po raz drugi przyzna granty organizacjom pozarządowym. Pula środków na rok 2013 wynosi aż 1 milion zł. Fundacja chce dofinansować ogólnopolskie lub lokalne projekty, które wspierają działania mające na celu uświadomienie problemu barier w dostępie do leków oraz w sposób bezpośredni wspierają osoby chore i najbardziej potrzebujące w zakupie leków i środków medycznych.

Jak spełniać marzenia?

10 170 zł taką kwotę otrzymała Fundacja Udaru Mózgu dzięki zorganiozwanje przez naszą Fundację kolacji charytatywnej.

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | >>