Fundacja Dbam o Zdrowie: Archiwum wiadomości

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćArchiwum wiadomości

Wernisaż wystawy pokonkursowej "Recepta nie wystarczy" oraz sympozjum "Problemy współczesnych seniorów"

8 lipca w Muzeum Farmacji w Łodzi, pl.Wolności 2 odbędzie się wernisaż wystawy pokonkursowej "Recepta nie wystarczy". Konkurs fotograficzny był częścią prowadzonej przez Fundacje kampanii społecznej. Na wystawie zaprezentowane będą 22 prace fotograficzne najwyżej ocenione przez internautów. Wystawie towarzyszy sympozjum poświęcone problemom współczesnych seniorów.

Zapraszamy do udziału wszystkich zainteresowanych.

Wspólna akcja z firmą Nutricia

Fundacja przekazała pomoc w postaci kart rabatowych na zakup preparatów wzmacniających marki Nutridrink dla swoich podopiecznych.

Zapraszamy na wystawę pokonkursową "Recepta nie wystarczy"

Do 14 czerwca w Galerii Piotra Uznańskiego przy ul.Piotrkowskiej 31 trwa wystawa pokonkursowa "Recepta nie wystarczy".

Pomoc dla Seniorów: Program SENIOR

Program SENIOR powstał z myślą o osobach najstarszych – także naszych najbliższych, sąsiadach lub znajomych, którzy o wiele częściej cierpią na choroby przewlekłe wymagające długiego i kosztownego leczenia farmakologicznego. Program SENIOR jest w dużej części inicjatywą społeczną i to właśnie od zaangażowania ludzi dobrej woli oraz instytucji i organizacji zajmujących się na co dzień pomocą ludziom starszym, zależeć będzie czy pomoc jaką oferuje dotrze efektywnie do wszystkich potrzebujących.

Widzewski Festyn Dnia Dziecka - fotorelacja

Fundacja Dbam o Zdrowie przy współpracy z firmą Genexo oraz Łódzkiej Akademii Chen Taiji Quan zorganizowała podczas Widzewskiego Festynu akcję "Zdrowie pod kontrolą. Cukrzyca choroba XXI wieku".

Dziękujemy za przekazanie 1%

Podsumowanie konferencji "Pogodna Jesień Życia"

Dnia 20 kwietnia br miała miejsce, w Urzędzie Miasta Łodzi, konferencja poświęcona tematyce zdrowia i dobrostanu fizycznego oraz psychicznego osób starszych.

Łódź - konferencja "Pogodna Jesień Życia"

Zapraszamy na konferencję poświęconą problematyce zdrowia i dobrostanu fizycznego oraz psychicznego osób starszych. Termin: 20 kwietnia 2010r. (wtorek), godz. 11:00, Duża Sala Obrad Urzędu Miasta, ul. Piotrkowska 104, Łódź.

Konkurs fotograficzny "Recepta nie wystarczy"

Zapraszamy wszystkich chętnych  do udziału w konkursie fotograficznym. Konkurs trwa do 31 kwietnia 2010 r. Szczegóły na stronie www.receptaniewystarczy.pl

Pobierz bezpłatny program do rozliczenia PIT

Program ten ułatwi Państwu szybkie wyliczenie zeznania PIT, natomiast 1% zostanie przekazany na Fundację Dbam o Zdrowie.

Film Fundacji - Podopieczni

Wybory 2010

Wybory 2010 to hasło przewodnie kampanii 1% Fundacji Dbam o Zdrowie

Akcja „Podaruj Zdrowie” na Pomorzu Zbliża się termin zakończenia przekazywania dofinansowania!

Szanowni Państwo,
przypominamy, iż wyłącznie do dnia  31 stycznia 2010 roku  można odbierać pomoc finansową przekazaną w postaci kart „Podaruj Zdrowie” beneficjentom, którzy brali udział w akcji „Podaruj Zdrowie” przeprowadzanej przez Fundację w dniach 19-23 października 2009r. w Gdańsku, Gdyni i Starogardzie Gdańskim.
Po upływie tego terminu nie odebrane karty zostaną odesłane do Fundacji oraz komisyjnie zniszczone.

Trwa rozpatrywanie wniosków akcji "Podaruj Zdrowie" na Pomorzu

Szanowni Państwo,

Podczas akcji "Podaruj Zdrowie"  prowadzonej przez Fundację w Gdańsku, Gdyni i Starogardzie Gdańskim wpłynęło ponad 1 tys. wnisków. Wszystkie musza być przeanalizowane i zaopinowane zgodnie z regulaminem przyznania pomocy, który był dostępny i wywieszony w tymczasowych biurach fundacji w terminie 19-23 października.  Wszystkie osoby, które prawidłowo wypelniły wniosek i spełniają kryteria przyznania pomocy otrzymają informacje pisemną o przydzielonej pomocy na wskazany we wniosku adres.

Zakończył się etap przyjmowania wniosków podczas akcji "Podaruj Zdrowie" przeprowadzonej w woj. pomorskim

W piątek 23 października br. zakończył się pierwszy etap akcji „Podaruj Zdrowie” organizowanej przez Fundację na Pomorzu.  W 5 Tymczasowych Biurach Fundacji zlokalizowanych na terenie trzech miast: Gdańska, Gdyni oraz Starogardu Gdańskiego przyjmowaliśmy wnioski o dofinansowanie zakupu leków.

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | >>