Fundacja Dbam o Zdrowie: Archiwum wiadomości

Jesteś tutaj:   Strona GłównaDziałalnośćArchiwum wiadomości

Fundacja „Dbam o zdrowie” już po raz szósty pomoże wykupić leki - Akcja "Podaruj zdrowie" na Pomorzu

W dniach 19 – 23 października br. odbędzie się szósta już edycja akcji „Podaruj zdrowie” organizowanej przez Fundację „Dbam o zdrowie”. Tym razem przedsięwzięcie swoim zasięgiem obejmie: Gdańsk, Gdynię i Starogard Gdański. Mieszkańcy tych miast będą mogli w wyznaczonych punktach złożyć wnioski z prośbą o dofinansowanie zakupu niezbędnych lekarstw. Sponsoerm Akcji są Zkałady Farmaceutyczne POLPHARMA SA oraz PGF SA.

Fundacja w internecie

Od czerwca 2009r, Fundacja „Dbam o zdrowie” została zarejestrowana na portalu organizacji pozarządowych www.siepomaga.pl, dzięki temu zwiększa się grono osób, które dowiadują się o naszej działalności i mogą w łatwy oraz szybki sposób wesprzeć nasze akcje.

Akcja "Glukometr dla Cukrzyka"

Cukrzyca to choroba, która dotyka coraz większą liczbę członków naszego społeczeństwa. Światowa Organizacja Zdrowia szacuje, że obecnie na cukrzycę choruje 264 milionów osób na całym świecie. Nie bez powodu cukrzyca nazywana jest niekiedy epidemią XXI wieku.

Pomoc dla Sióstr Józefitek z Lwowa

Fundacja Dbam o Zdrowie udzieliła wsparcia Siostrom Józefitkom z Lwowa, które apelują o pomoc. Sytuacja podopiecznych Sióstr Józefitek jest tragiczna. Brakuje leków, środków opatrunkowych wszelkiego rodzaju mateirałów medycznych a także podstawowych środków higieny. Fundacja przekazała siostrom pomoc w wys. 6 tys. na zakup najbardziej potrzebnych leków.

Siostry Józefitki działają na terenie Ukrainy od 1990 r. Opiekują się starszymi i chorymi ludzmi. Są jednocześnie pielęgniarkami i opiekunkami społecznymi. Często artykuły te kupują za własne pieniądze.

Patronat nad akcją objęły Nowiny. Relacja o akcji dostępna jest na stronie:

Nagroda za kreację kampanii 1% dla Fundacji Dbam o Zdrowie

Serdecznie dziękujemy wszystkim osobom, które zagłosowały na kreacje kampanii 1% naszej fundacji. Dzięki Państwa głosom kreacja nasza została laureatem w 2 kategoriach. Spośród zgłoszonych do konkursu kampanii Internauci najwyżej ocenili kampanie naszej fundacji w kategorii: plakat ogólnopolski oraz prasa lokalna

Dziękujemy za przekazanie 1%

Serdecznie dziękujemy wszystkim osobom, które z potrzeby serca wsparły naszą Fundcję przekazując na jej rzecz swój 1%. Jest to dla nas wyraz Państwa uznania i poparcia dla działań Fundacji. Podjeliśmy się trudnego zadania jakim jest walka z ubóstwem ale wiemy, że nie jesteśmy sami. To m.in. dzięki Państwa wspraciu będziemy mogli kontunuować naszą dzialałność i w dalszym ciągu pomagać tym, których nie stać na leki.

Zagłosuj na kampienie 1%-tową Fundacji Dbam o Zdrowie

Zakończył się konkurs Newsweeka na najlepszą kampanię 1%. Kreacja naszej Fundacji Dbam o Zdrowie "TYKLO NIE KAŻ MI WYBIERAĆ"  otrzymała 4 nominacje. W kategorii plakat lokalny, plakat ogólnopolski, prasa lokalna i prasa ogólnopolska.

Dziękujemy wszystkim, którzy oddali swój głos na naszą kampanię i tym samym wyrazili swoje poparcie dla Fundacji starającej się walczyć z ubóstwem.

O wynikach powiadomimy jak tylko zostaną ogłoszone.

Przekaż 1% na Fundacje Dbam o Zdrowie

Ostatnia w tym roku edycja akcji "Podaruj Zdrowie".

Ostatnia w tym roku edycja Akcji „Podaruj zdrowie” ruszy w dniu 25 listopada b.r. na Podkarpaciu i obejmie aż pięć miast: Rzeszów, Przemyśl, Mielec, Krosno i Sanok. Honorowy patronat akcji „Podaruj zdrowie” objął Marszałek Województwa Podkarpackiego.

Akcja „Podaruj Zdrowie” rusza w Opolu i Tarnowie

Od 27 do 31 października 2008 roku, Akcja „Podaruj Zdrowie” prowadzona będzie na terenie Opola

Akcja „Podaruj Zdrowie” w Małopolsce

W dniu 20 października 2008 roku rozpoczęliśmy trzecią edycję Akcji „Podaruj Zdrowie”, która swoim zasięgiem obejmie region Małopolski.

Akcja „Podaruj Zdrowie” na Warmii i Mazurach

W dniu 15 września 2008 roku organizujemy drugą edycję akcji „Podaruj zdrowie”, tym razem przekażemy pomoc dla najbardziej potrzebujących osób z regionu warmińsko-mazurskiego.

Anna Cymmerman wspiera naszą Fundację

Znana łódzka sopranistka - solistka Teatru Wielkiego w Łodzi wsparła  naszą Fundację. Już wkrótce plakat z Jej wizerunkiem będzie zachęcał do przekazywania punktów lojalnościowych na rzecz  podopiecznych fundacji.

I Ty możesz zostać Darczyńcą - przekaż swoje punkty na rzecz chorych. Zostań Darczyńcą!

W sierpniu uruchomiliśmy program "Zostań Darczyńcą" dla osób indywidualnych....

Zakończenie akcji z Caritas Archidiecezji Łódzkiej

W dniach 14 kwietnia - 2 lipca 2008 roku trwała wspólna akcja Fundacji i Caritasu Archidiecezji Łódzkiej. W trakcie jej trwania Fundacja przekazała 281 kart "Podaruj zdrowie" o łącznej wartości 10 tys zł, dla 55 osób najbardziej potrzebujących, których nie stać było na wykupienie leków.

<< | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | >>